Elkezdték felvásárolni a magyarok a tartós élelmiszereket

Elkezdték felvásárolni a magyarok a tartós élelmiszereket

Fotó: Lukács Csaba / Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Negyvenöt perces sor a kasszánál, bizonyos árucikkeknél kiürült polcok (például egyes tésztaféléknél és a konzerveknél), zsúfolásig tömött bevásárlókocsikat tologató vevők – az egyik budapesti diszkont áruházban jártunk szerda kora este. Pánik még nincs, de egyre többen gondolják azt, hogy egy nagybevásárlás után kicsit nyugodtabban várják a koronavírusos híreket.

Ma többen is megkérdezték tőlem SMS-ben, vagy netes üzenetküldő csatornákon: mivel sokat jártam katasztrófa-övezetekben, mit javasolok nekik, hány hétre vásároljanak be és miből. Aztán egy ismerősöm elmondta, hogy egy belvárosi üzletben olajat és lisztet keresve már csak üres polcokat talált, ezért autóba ültem és megnéztem, mi a helyzet az egyik budapesti áruházban. Szerda koraeste szokatlanul élénk volt a forgalom és a vevők nem a műszaki osztály termékei között keresgéltek, inkább a tartós élelmiszereket rakták a bevásárlókocsiba. Voltak termékek, amelyeket már hiába kerestek: egyes tésztafélék polcain már nem maradt áru, de a konzervek is alig maradtak. Hasonló volt a helyzet a szappanoknál, és az olaj és liszt is rohamosan fogyott. Az alaposan megrakott bevásárlókocsit tologató emberekre még várt egy megpróbáltatás: a kasszánál nekünk negyvenöt percet kellett várnunk, de utánunk már jóval nagyobb volt a sor, mint amikor beálltunk. Az áruházba ugyanis időközben megérkezett azok, akik délután öt órakor szabadultak a munkahelyükről, így korábban nem tudtak elindulni bevásárolni.