Elrendelték a nagykörúti gázoló letartóztatását

Elrendelték a nagykörúti gázoló letartóztatását

A Harminckettesek terén történt halálos baleset helyszíne (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook/Balogh Samu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elrendelte egy hónapra – március 21-ig – a letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság annak az olasz férfinak, aki vasárnap hajnalban autójával halálra gázolt egy fiatal nőt a fővárosi Nagykörúton, a Harminckettesek terénél.

A Fővárosi Törvényszék felidézte, hogy a férfi hajnali két óra körül autójával a József körúton ment a Blaha Lujza tér irányába. A Baross utcai kereszteződésnél azonban elvesztette uralmát a gépkocsi felett, ennek következtében a jármű megcsúszott, majd először a bal oldalon található villamosmegálló gyalogoskorlátjának, később utasvárójának ütközött és elütött egy ott tartózkodó gyalogost. A kocsi ezt követően tovább sodródott, végül pedig egy villanyoszlopnak csapódva állt meg. A balesetben az ott várakozó 23 éves nő életét vesztette.

Azt is kiemelték, hogy az intézkedő rendőrök a helyszínen szondáztatták, ami pozitív eredményt mutatott, sőt, a férfi maga is elismerte, hogy fogyasztott alkoholt, mielőtt a volánhoz ült.

Az ügyészség azzal érvelt a letartóztatás mellett, hogy fennál a szökés vagy elrejtőzés veszélye.

A történtek után egyébként Karácsony Gergely már másnap egyeztetett Budapest rendőrfőkapitányával, a közös céljuk pedig az, hogy Budapesten nullára csökkenjen a halálos közúti balesetek száma. A balesetek súlyosságának elsődleges tényezője a tapasztalatok alapján sebesség, minden jel szerint ennek volt szerepe a vasárnap hajnalban történt tragédiában is. A főpolgármester azt fejtette ki, hogy a gyorshajtás megelőzésére és szankcionálására is alkalmas az éjjel-nappal működő sebességmérő kamerarendszer kiépítése a városon belül, ebben az elsődleges feladat a rendőrségé, de van teendője a fővárosi közútkezelőnek is, közöttük az együttműködést felgyorsítják.

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.