Eltévesztette a kórház az idős beteg személyazonosságát, majd a halála után a hamvait is elkeverték

Eltévesztette a kórház az idős beteg személyazonosságát, majd a halála után a hamvait is elkeverték

A szolnoki Hetényi Géza kórház (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kissné Csomor Mária édesanyját covidfertőzés miatt szállították a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházba 2021 őszén. Az asszony naponta érdeklődött édesanyja hogyléte felől, és a kórházból mindennap azt válaszolták neki, hogy jól van. Végül annyira jobban lett, hogy megengedték az asszonynak, hogy meglátogassa. Ekkor derült azonban ki, hogy egy másik beteget hittek az édesanyjának, írja a Blikk.

Az asszony állítása szerint az orvosok először nem is akarták elhinni neki, hogy a beteg nem az ő anyja, csak miután már a rendőrség kihívása után megnézték a róla készült képeket. Minthogy senkinek fogalma sem volt, hogy hol lehet az édesanyja, az asszony bement a főigazgatóhoz, ahol megtudta, hogy valószínűleg már a covidosztályon meghalt, és elhamvasztották.

De a hamvait sem kaphatta meg, mert azt valaki (nem tudni, ki) hazavitte, és így elveszett. Három beteg hamvait keverték véletlenül össze. Az asszony rendőrségi feljelentést tett. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás, amit azonban fél év múltán bűncselekmény hiányában megszűntettek. A hatóság szerint a beteg halálához a kavarás nem járult hozzá, az idős asszony a covid következtében vesztette életét.