Eltiltás hatálya alatt vezetett és még drogot is fogyasztott az újpesti gázoló

Eltiltás hatálya alatt vezetett és még drogot is fogyasztott az újpesti gázoló

Az újpesti gázolás gyanúsítottjának elfogása (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály vizsgálói gyanúsítottként hallgatták ki M. Pétert, miután 2024. január 25-én Szigetszentmiklóson elfogták – számolt be róla honlapján a rendőrség. A közlemény szerint a férfi kihallgatásán elismerte, hogy január 22-én a vezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett, és így okozott Újpesten balesetet.

A rendőrök a férfi elfogását követően kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, ami THC-ra pozitív eredményt mutatott. M. Pétert ezt követően mintavételre előállították, majd halált okozó közúti baleset gondatlan okozása, segítségnyújtás elmulasztása, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények megalapozott gyanújával hallgatták ki. A férfi elismerte a felelősségét a baleset okozásáért. Kihallgatását követően a rendőrök kezdeményezték M. Péter letartóztatását.

A súlyos baleset január 22-én este fél nyolc körül történt Budapest IV. kerületében a Rózsa utca és a Deák Ferenc utca kereszteződésben. A gyanú szerint a Mercedes személygépkocsi vezetője okozhatta a közlekedési balesetet, amelyben három ember megsérült, közülük egy férfi olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik két sérültet a mentők kórházba vitték.

Címkék: gázolás, Újpest