Eltörölné a kötelező kamarai tagságot a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom

Eltörölné a kötelező kamarai tagságot a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom

A Mindenki Magyarországa Mozgalom rendezvénye 2020. február 29-én (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eltörölné a kötelező kamarai tagságot a Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester vezetése alatt álló Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM), ha 2022-ben leváltják a kormányzó Fideszt. Erről a mozgalom a közösségi oldalán írt, így reagálva a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, Parragh László nagy port kavaró javaslatára az iparűzési adóról.

Parragh a mikro-, kis- és középvállalkozói (kkv) szektorban az iparűzési adó teljes elengedését javasolja a kormánynak 2020-ra és 2021-re is, ágazattól és árbevételtől függetlenül. Az erről szóló hír a Magyar Nemzet néven megjelenő lapban jelent meg. Emellett az MKIK javasolta a többi önkormányzati hatáskörbe tartozó adónem befagyasztását is, hogy az önkormányzatok ne kompenzálják más adók emelésével a kieső bevételeket. Utóbbiak közé tartozik az ingatlanadó, az idegenforgalmi adó, az építményadó, valamint a kommunális adó is.

Az MMM szerint Parragh László nem barátja az önkormányzatiságnak, és nem képviselője a vállalkozóknak. „Orbán Viktor kötelező adót vetett ki a vállalkozásokra, hogy eltartsák Parragh Lászlót és családját. Ezért cserébe, amikor Orbán Viktor megparancsolja neki, akkor Parragh László bemegy hozzá és a nevére veszi a teljes magyar önkormányzatiság és demokrácia sárba tiprását, az orbáni önkény beteljesítését” – fogalmazott a szervezet, hozzátéve, hogy ez egyetlen vállalkozónak sem érdeke.

„Ezért 2022-ben eltöröljük a kötelező kamarai tagságot, ahogy eltöröljük Orbán Viktor és bábjai visszataszító kormányzását” – zárul a közlemény.

https://www.facebook.com/mindenkimagyar/photos/a.336272557105430/799345627464785/?type=3