Megalázó körülmények között szállásoltak el a Honvédkórházba felrendelt egészségügyi dolgozókat

Megalázó körülmények között szállásoltak el a Honvédkórházba felrendelt egészségügyi dolgozókat

Így néz ki például a zuhanyzójuk (Forrás: Vasutasok Szakszervezete)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megalázó körülmények közé szállásoltak el a koronavírus járvány miatt vidékről a budapesti Honvédkórházba felrendelt húsz egészségügyi szakápolót – közölte a Vasutasok Szakszervezete (VSz). A munkavállalói érdekképviselet lapunknak küldött tájékoztatása szerint Balatonfüredről és Hévízről felrendelt ápolók joggal tagadhatnák meg a munkát.

A szakszervezet lapunkhoz eljuttatott beszámolója szerint kulturált elhelyezést, megfelelő pihenési körülményeket ígértek annak a húsz egészségügyi szakápolónak, akit felrendeltek a fővárosba azért, hogy a Honvédkórház covidellátásában vegyenek részt. Ám a beígért Podmaniczky utcai Vitalitás központ helyett a kórháztól távoli, részleges felújítás alatt álló, zajos, lőgyakorlatoktól is hangos Hős utcai kollégiumban helyezték el őket. Azt írták, ezen a szálláson az ápolók nem tudják normálisan kipihenni magukat, a nehéz szolgálatok után legfeljebb 2-3 órát tudnak nyugodtan aludni.

Telefonon sikerült elérnünk Meleg Jánost, a VSz elnökét, aki kifejtette: az a honvédség alkalmazottjaira vonatkozó szabályok miatt az érintettek nem mondhatnak fel. Az elszállásolással kapcsolatos problémákat jelezték Németh Szilárdnak, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának, valamint a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja parancsnokának, Kopcsó Istvánnak, ám visszajelzést egyik helyről sem kaptak.

Mivel korábbi tapasztalataink szerint sem a Honvédelmi Minisztérium, sem pedig a Honvédkórház sajtóosztálya nem reagál megkeresésünkre, ezért Kopcsó István parancsnok titkárságát hívtuk. Itt annyit sikerült megtudnunk, a panaszt megkapták és továbbították Wikonkál Norbert Miklósnak, a Honvédkórház főigazgatójának. Őt szintén telefonon próbáltuk elérni, egyelőre sikertelenül.