Donáth Anna nem írta alá az MTVA nyilatkozatát, kiderült, hogy így is mehet-e az EP-vitára

Donáth Anna nem írta alá az MTVA nyilatkozatát, kiderült, hogy így is mehet-e az EP-vitára

Donáth Anna 2023. november 15-én (Fotó: Momentum Mozgalom)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 – Azt gondolom, hogy a képviselői esküm és a saját lelkiismeretem elárulása lett volna, ha az aláírásomat adom a cenzúrához – erről írt Donáth Anna, a Momentum EP-listavezetője, egyben elnöke közösségi oldalán az MTVA által szervezett csütörtöki választási EP-vita kapcsán. Mint a politikus felidézte, alá kellett volna írnia egy nyilatkozatot, amiben egyrészt vállalja, hogy kizárólag a köztévé által szabott témákban szólal meg, másrészt azt is, hogy ha a köztévé valamelyik szerkesztője úgy ítéli meg, hogy számukra nem komfortos a véleménye, akkor lekeverhetik és a vitából kizárhatják.

– Ezen túl kifejezetten provokációnak éreztem, hogy az általuk diktált vitafeltételekhez olyan módon kellett volna a nevemet adni, mint „az akaratommal mindenben egyezőt” – tette hozzá. Ezért megírta az MTVA-nak, hogy a vitán ott lesz, de a nyilatkozatot lelkiismereti okokból nem tudja aláírni. – Most megérkezett a köztévé válasza. Meghátráltak. „Szeretettel” várnak. Én továbbra is abban hiszek, hogy értékalapon kell politizálni. És nem játszom a játékszabályaik szerint. Ahogy a Momentum sem – zárta posztját.