Fabiny Tamás: erre a kérdésre nagyon érzékeny vagyok

 Fabiny Tamás: erre a kérdésre nagyon érzékeny vagyok

Fabiny Tamás (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Labossa Péter Mihály érdi evangélikus lelkész vasárnapi prédikációjában gyakorlatilag a zsidókat tette felelőssé a holokausztért. Az egyház vezetője épp ettől a szemlélettől óvna.

A Magyarországi Evangélikus Egyház elnöke, Fabiny Tamás a 24.hu-nak nyilatkozott azt követően, hogy kiderült, Labossa Péter Mihály érdi evangélikus lelkész hétvégi prédikációjában azt fejtegette, a holokausztot a zsidóság tulajdonképpen magának köszönheti. Egész pontosan annak, hogy elárulták Jézust, emiatt pedig Isten nem akadályozta meg a holokausztot.

Fabiny Tamás a hírportál megkeresésére kifejtette: már beszélt Labossával, és bekérte tőle a teljes hanganyagot, hogy végig tudja hallgatni. A püspök-teológus úgy fogalmazott: „Erre a kérdésre nagyon érzékeny vagyok. Magam is prédikáltam erről vasárnap, Jeruzsálem pusztulásának emléknapján. Prédikációmban szinte végig ezzel a kérdéssel foglalkoztam, éppen attól a szemlélettől óva, amely a beszámolók szerint az érdi prédikációban visszaköszönt.”