Magyar Péternek üzent Fekete-Győr András a Hadházyval való csörte kapcsán

Magyar Péternek üzent Fekete-Győr András a Hadházyval való csörte kapcsán

Hadházy Ákos és Fekete-Győr András. (Fotó: Fekete-Győr András Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője a közösségi oldalán szólt hozzá a napokban kibontakozó Magyar Péter-Hadházy Ákos-vitához. 

Mint ismert, az utóbbi időben ismét a Diákhitel Központ szerződései miatt feszült egymásnak a Tisza Párt elnöke és a független országgyűlési képviselő. A Szabad Európa is foglalkozott ezekkel a szerződésekkel, és állítása szerint több olyan céget is talált, amelyek az utóbbi években csak a Diákhitel Központtól kaptak jelentősebb megbízást. Hadházy ez ügyben ismét találkozót szeretne Magyarral, hogy tisztázzanak néhány kérdést, de Magyar azt javasolta a képviselőnek: ne írogasson, hanem tegyen feljelentést, ha szabálytalanságot talál.

A szócsata kapcsán Fekete-Győr így ír: „Szerintem itt érdemes megállni egy percre. A rogáni propaganda ugyanis nem akkor nyer, ha Hadházy Ákos szavaival támadja Magyar Pétert, hanem akkor diadalmaskodik, ha mi, mindannyian, egy valódi, európai demokráciát kívánó polgárok egymást kezdjük el támadni. Akkor érik el a rogáni gyűlöletkufárok a céljukat, ha vitapartner helyett ellenséget kezdünk el egymásban látni. Ha támadásként értékeljük a tisztesség útját őrzők kérdéseit, aggodalmait. Azt hiszem, egyvalami a legtöbbünk számára megkérdőjelezhetetlen: Hadházy Ákos a magyar politika egyik legálhatatosabb, legkitartóbb, soha egyetlen ügyben nem félrenéző, a legkisebb mértékben sem megalkuvó szereplője”. A momentumos politikus szerint épp Magyar Péternek lenne a legnagyobb szüksége Hadházy Ákosra.

– Lehet, hogy Hadházy Ákos nem mindig találja meg jó érzékkel a témáit. Az is lehet, hogy sokszor lesz kellemetlen a hatalom számára, sőt, az is elképzelhető, hogy egyszer-egyszer tévedni fog, és olyan ügyeket tart majd gyanúsnak, amelyek egyébként nem azok – folytatja az ellenzéki politikus. „De tegyük fel magunknak a kérdést: mire van ennek a végletekig kizsigerelt, kifosztott, egymás ellen uszított országnak szüksége?” Szerinte nem egy újabb, kontroll nélküli hatalom trónra emelésére van szükség, vagy egy olyan új, őszinte közéletre, ahol végre árgus szemekkel „őrzik az őrzőket”. 

Úgy látja, Magyar Péter hamarosan válaszút elé kerül, méghozzá nem a választások előtt, hanem sokkal korábban. El kell ugyanis döntenie, hogy zsigerileg különbözni akar-e a jelenlegi hatalmi elittől, vagy tűri a tisztességes út kérdésekkel, vitákkal, dilemmákkal terhelt nehézségeit? – Rezsimet, vagy országot szeretne-e építeni? – teszi fel a kérdést. Végül megismétli: Magyar Péternek szüksége lesz az olyan megingathatatlan, megvesztegethetetlen személyekre, mint Hadházy Ákos, ha valóban új demokráciát akar építeni.