Feljelentést tesz a Párbeszéd a visegrádi luxusszálloda miatt

Feljelentést tesz a Párbeszéd a visegrádi luxusszálloda miatt

Tordai Bence (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feljelentést tesz a Párbeszéd a „visegrádi luxusszálloda” miatt, derült ki a párt közleményéből. Tordai Bence különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésre gyanakszik.

A Központi Nyomozó Főügyészségnek küldött levélben az országgyűlési képviselő sajtóértesülésekre hivatkozott. Eszerint Tiborcz István cége, a Hotel VSGRD Kft. 1,6 milliárd forint körüli vételáron vett meg néhány éve egy luxusszállodának indult, de félbehagyott hotelt. Ezt a Dunakanyarban található épületet aztán 3,65 milliárdért adta tovább Szíjj László érdekeltségének.

A korábbi tulajdonosok még 2008 előtt szerettek volna luxusszállodát építeni ott. Tordai levele szerint Tiborcz érdekeltsége nem sokat tett a szállodával, az ingatlankönyv szerinti érték érdemben nem változott. Ennek ellenére jóval magasabb áron került tovább a Minerva Befektetési Alapkezelő Zrt.-hez. A Hotel VSGRD Kft. az üzletnek köszönhetően tavaly 1,21 milliárdos tiszta nyereséget ért el, amiből 1,075 milliárdot a tulajdonosok kivettek osztalékként.

Az országgyűlési képviselő azt is írta: jelenlegi ismereteink szerint a Hotel VSGRD „nem valósított meg olyan értéknövelő beruházást, amely igazolhatná a vételi és eladási ár közötti, kétmilliárd forintot meghaladó különbséget.”

Helyreigazítás: A hang.hu internetes portálon 2020. 08. 17-én megjelent „Feljelentést tesz a Párbeszéd a visegrádi luxusszálloda miatt” című cikkben valótlanul híreszteltük, hogy Tiborcz István cége, a HOTEL VSGRD Kft. 1,6 milliárd forint körüli vételáron vett meg néhány éve egy luxusszállodának indult, de félbehagyott hotelt. Ezt a Dunakanyarban található épületet aztán 3,65 milliárdért adta tovább.