Feloszlatták a Fidesz egri szervezetét

Feloszlatták a Fidesz egri szervezetét

Mirkóczki Ádám a parlamentben (Fotó: Mirkóczki Ádám / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pajtók Gábor országgyűlési képviselő az Egri Post megkeresésére elismerte, hogy az egri Fidesz-szervezetet „újjászervezik” – amihez előtte fel kell oszlatni. A pártszervezet feloszlatásának híre kedden tudódott ki, amikor az ATV interjút készített Mirkóczki Ádám egri polgármesterrel.

A feloszlatás kapcsolatban állhat azzal, hogy a helyi Fidesz bizonyos mértékig együttműködött az ellenzéki pártok és a Mi Hazánk egri képviselőivel, hogy a polgármester elleni platformot hozzanak létre. Mirkóczki Ádám szerint a fideszes képviselők „Eger-ellenes” politikája vezetett a pártszervezet feloszlatásához.

Arról nem tudni, hogy az újjászervezett pártszervezetbe visszavárják-e az egri közgyűlés fideszes tagjait. A városban köztudott, hogy Pajtók és az egri frakcióvezető, Orján Sándor között megromlott a viszony. Ellentmondásos helyzet alakulhat ki Egerben, ha a párt képviselőcsoportjának tagjai nem lesznek tagjai az újonnan létrehozott pártszervezetnek.