Felügyeleti funkciót kérhetnek a szülők a gyermekeiknek az Instagramra

Felügyeleti funkciót kérhetnek a szülők a gyermekeiknek az Instagramra

Instagram. Képünk csak illusztráció (Souvik Banerjee / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Meta magyarországi felhasználóinak is elérhetővé tette a mai naptól az Instagram szülői felügyeleti funkcióját – olvasható a vállalat közleményében, amelyet a 24.hu ismertetett. A Családi központ elnevezésű lehetőséget igényelni kell. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a szülőnek – vagy gondviselőnek – meghívót kell küldeni a gyermekének, amelyet annak aztán vissza is kell igazolnia. Az erre vonatkozó felkérést egyébként a kiskorú is küldheti.

A felügyeleti funkcióval a szülők ellenőrizhetik, hogy tizenéves gyermekük naponta mennyi időt tölt az Instagramon; beállíthatnak konkrét napközbeni vagy heti időpontokat, amikor korlátozni szeretnék tinédzserük Instagram-használatát, és a nap folyamán meghatározott időpontokra szüneteket is beiktathatnak. Ezen kívül láthatják, hogy a gyermekük naponta átlagosan mennyi időt tölt a hálózaton.

Továbbá a szülők azt is láthatják, hogy kiket követ gyermekük, és kik követik őt. Emellett értesítést kaphatnak arról is, ha gyermekük jelentett egy fiókot vagy posztot – beleértve azt is, hogy kit és milyen típusú tartalmat jelentett.