Felült a kisföldalattira, majd személyesen nyújtotta be fellebbezését Vitézy Dávid

Felült a kisföldalattira, majd személyesen nyújtotta be fellebbezését Vitézy Dávid

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kisföldalattival a Városházára – személyesen adom be az újraszámláláshoz szükséges fellebbezést és a bizonyítékokat! – írta közösségi oldalán Vitézy Dávid. A politikus a vasárnapi választáson igen kis különbséggel, mindössze 324 szavazattal maradt alul Karácsony Gergely főpolgármesterrel szemben.

Vitézy Dávid már korábban bejelentette, hogy kérvényezni fogja a szavazatok újraszámlálását. Mint mondta, több ezer bejelentést kaptak delegáltaktól, bizottsági tagoktól és választóktól arról, hogy miket tapasztaltak a választáson, például szerinte a IV. és a VII. kerületben kiemelkedően sokan szavaztak érvénytelenül. Szerinte könnyen járhatott valaki úgy is, hogy a visszalépése miatt a szavazólapokról kihúzott, fideszes Szentkirályi Alexandra neve mellé tett ikszet, majd „szembesülve a problémával” átszavazott egy másik jelöltre is. Bár ezek a szavazatok érvényesek, de szerintük sok érvényes szavazatot nyilváníthattak így érvénytelenné. 

Az ügyben a Telex megkérdezte Karácsony Gergely főpolgármestert is, aki azt válaszolta: „A Fővárosi Választási Iroda rendkívül előrelátó módon, még a szavazatszámlálás megkezdése előtt felhívta a helyi választási irodák figyelmét arra, hogy ha valaki a szavazólapon a visszalépett Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid neve mellé is tesz ikszet, azt a szavazatot érvényes Vitézy szavazatként kell értelmezni. Arról nincs tudomásunk, hogy a Fidesz jelöltje mivel támasztja alá az állításait, de azt egyébként is a választási szerveknek kell megítélnie, hogy ezek megalapozzák-e azt a jogszabályokban meghatározott alapos gyanút, ami alapján a szavazatok újraszámlálását el lehet rendelni.”