Felvállalta egy magyar menedzser, hogy milliókkal támogatta az előválasztást

Felvállalta egy magyar menedzser, hogy milliókkal támogatta az előválasztást

Az előválasztás első napja az Örs Vezér terén. (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétmillió forinttal támogatta az előválasztások lebonyolításában is feladatot vállaló aHang nevű civil szervezetet magánszemélyként Gauder Milán, a Mastercard globális kártyaelfogadásért felelős vezetője. Ez a szervezet közösségi finanszírozás kampányának eddigi legnagyobb adománya – olvasható a Forbes.hu-nak küldött közleményben.

– Az előválasztás és az azt megelőző diskurzus ma azt a szellemi, közéleti pezsgést hozhatja el, ami régen a parlamenti választásokkor volt Magyarországon. Ez az új első forduló. Az ezt körülvevő viták, vélemények ütköztetése megadja a lehetőséget, hogy az emberek újra bekapcsolódhassanak az országos szintű közügyekbe, tájékozódjanak és megalapozott döntést hozzanak jövő tavasszal. Erre érdemes költeni és kiállni mellette – idézi Gaudert a közlemény.

Az aHang civil szervezetet 2018-ban hozta létre Hajdú Gergő azzal a céllal, hogy a polgári kezdeményezések kommunikációját erősítsék. A felületükön kampányok, petíciók indíthatók. Az előválasztásban az online szavazói felület kialakításáért és az aktivisták beosztáskezelő rendszerének kidolgozásáért felelnek. A közleményben kiemelték, hogy mivel az előválasztások zökkenőmentes logisztikai lebonyolítása közérdek, sem pártoktól, sem cégektől nem fogadtak és nem fogadnak el pénzt. Adománygyűjtő kampányukat fél éve indították el 50 millió forintos célkitűzéssel. Gauder adományával már 43 millió forintnál tart a gyűjtés, eddigi legnagyobb adományuk 300 ezer forint volt.

Az előválasztás első fordulóját szeptember 18-a és 26-a között tartják, hétfő óta pedig már azok is megkezdhetik rá az előregisztrációt, akik online szavaznának. Akik a személyes voksolás mellett döntenek, itt nézhetik meg, az ország mely pontjain állítanak majd szavazósátrakat.