Ferenc pápa tavasszal Magyarországra látogathat

Ferenc pápa tavasszal Magyarországra látogathat

Ferenc pápa fogadja a magyarországi egyházak képviselőit (Fotó: Gulyás Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalos állami látogatás keretében Ferenc pápa tavasszal Magyarországra jöhet – számolt be róla a Katolikus.ma portál. A lap értesüléseit a kormánypárti Mandiner egyházi és diplomáciai forrásai is megerősítették. Úgy tudják, a másfél éve tervezett látogatás húsvétot követően, április végén megvalósul, amit a Vatikán e hét végén, vagy a jövő hét elején hivatalosan is kihirdethet.

A szintén kormánypárti Pesti Srácok szerint a több napos látogatás alkalmával Budapesten találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel és Novák Katalin köztársasági elnökkel, a diplomáciai testületek tagjaival, illetve az egyház képviselőivel, papjaival. A cikk szerint feltételezhetően a történelmi egyházak képviselőivel is találkozik.

Felidézték, Ferenc pápa legutóbb 2021. szeptember 12-én lépett Magyarország területére: akkor a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére érkezett, az úgynevezett statio orbis misét celebrálta a Hősök terén.

Címkék: Ferenc pápa