Fidesz: Magyarország szuverenitása nem játék, a törvénycsomagot még idén elfogadjuk

Fidesz: Magyarország szuverenitása nem játék, a törvénycsomagot még idén elfogadjuk

Nemzeti konzultáció (Fotó: Magyar Hang / Makrai Sonja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált a Fidesz arra, hogy Donáth Anna momentumos EP-képviselő arra kéri az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg a magyar parlament előtt lévő, a kormánypártok által „szuverenitásvédelminek” nevezett, a politikus szerint viszont „megfélemlítési törvény” tervezetét.

A kormánypárt frakciójának közleménye szerint „az kiabál, akinek ég a háza”.  – Semmi meglepő nincs abban, hogy a Momentum megint Brüsszelbe rohan feljelentgetni Magyarországot, most éppen a parlament előtt fekvő szuverenitásvédelmi törvény miatt. A teljes baloldal momentumostól nyakig benne van a külföldi kampányfinanszírozási botrányban. Nem csoda, hogy nem tetszik nekik, ha bezárjuk a kiskapukat és akár 3 év börtönt is kaphat, aki idegen érdekcsoportoknak szolgáltatja ki az országot. Magyarország szuverenitása nem játék, a törvénycsomagot még idén elfogadjuk – tették hozzá.

 Donáth Anna azt szeretné elérni, hogy ha a jogszabályt elfogadják, a Bizottság indítson kötelezettségszegési eljárást, és követelje meg a magyar kormánytól az uniós jog betartását. – A törvény ugyanis nyilvánvalóan uniós jogba ütközik. Például azzal, hogy nem definiálja egyértelműen a „külföldről származó finanszírozás” fogalmát, így abba a közvetlenül Brüsszelből érkező EU-s támogatások is beletartozhatnak. A kormány „szuverenitásvédelminek” hívja a megfélemlítési törvényt, de aki olvasta, pontosan tudja, hogy egyetlen célja a megfélemlítés. Azokat akarják megfélemlíteni, akik szabadon akarnak gondolkodni, véleményt nyilvánítani és kritizálni azt, ami nem tetszik nekik ebben az országban – vélte Donáth Anna.

Címkék: Fidesz, Donáth Anna