Fideszes polgármester: Orbán Viktornak vissza kellene jönnie a magyar politikába, és rendet tenni a párton belül

Fideszes polgármester: Orbán Viktornak vissza kellene jönnie a magyar politikába, és rendet tenni a párton belül

Orbán Viktor miniszterelnök a XVI. kerületben Kovács Péter polgármesterrel (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs válságban a Fidesz, de egy nagyon komoly jelzést kapott arra, hogy jobban kell csinálni dolgokat – erről beszélt a Telexnek adott interjújában a XVI. kerület fideszes polgármestere.

Kovács Péter több ponton is óvatos kritikát fogalmazott meg a pártjával szemben, például arról beszélt, a kormánynak el kell gondolkodnia azon, hogy jó irány-e, ha minden feladatot elvesznek az önkormányzatoktól és központosítanak. Szerinte nem jó irány, ezt minden fórumon igyekszik jelezni. – Békén kéne hagyni az önkormányzatokat, nem lenne szabad még több dolgot átvennie az államnak – fogalmazott, hozzátéve, hogy azon is érdemes lenne elgondolkodni, biztos jó-e az, ha minden fontos döntést egy személy vagy egy kör szeretne meghatározni. Mint kifejtette, az nem jó, ha az utolsó iskolaigazgató-helyettest is egy miniszter akarja kinevezni. Meg kell adni a döntési lehetőséget az alsóbb szinteknek, például az önkormányzatoknak. Ezért volt hibás lépés szerinte az iskolák államosítása.

A kerületvezető kitért arra is, hogy a miniszterelnök az európai politikával van jelenleg elfoglalva, de lehet, hogy vissza kellene jönnie a magyar politikába, és rendet tenni a Fideszen belül. Annak kapcsán, hogy itt pontosan mire gondol, ismét a helyhatósági választásokat említette, szerinte ugyanis azt mondták Orbán Viktornak, hogy azon jobban fognak szerepelni, és nem így történt.

Tusnádfürdői beszédében Kovács Péter a Tisza Pártot nevezte a választások győztesének, az interjúban pedig azt mondta, hogy nagyon szomorú lenne, ha olyan miniszterelnöke lenne Magyarországnak, aki titokban lehallgatta a feleségét, és ezt utána nyilvánosságra is hozta. – Szerintem inkább üstökösként ívelt fölfele, de aztán vissza fog zuhanni – mondta, jelezve, nem számít arra, hogy a Fideszből átlépjenek a pártjába. – Soha nem lehet persze kizárni, de van egy örökbecsű mondás, hogy az árulást mindenhol szeretik, az árulókat meg sehol. A fideszesek többsége Magyar Péterre azért mégiscsak árulóként tekint – közölte.