Figyelmeztették a tankerületi igazgatót is, miután 11 fokba tértek vissza szünetről a diákok

Figyelmeztették a tankerületi igazgatót is, miután 11 fokba tértek vissza szünetről a diákok

Fotó: Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindössze 11 fok volt a téli szünet utáni első napon a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola tantermeiben. Az esetről a Nyugat.hu írt. A történtek nem maradtak következmények nélkül. A közoktatást felügyelő Belügyminisztérium ugyanis kiadott egy közleményt, amely szerint vizsgálat indult, és figyelmeztetést kapott a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója és az iskola karbantartója is a Klebelsberg Központ elnökétől – számolt be a Hvg.hu.

Felidézték, hogy az iskolában a szünet alatt 216 radiátoron cserélték a régi szelepeket szabályozható termosztatikus szelepekre. A szolgáltató munkatársai a munka végén úgy hagyták ott a területet, hogy minden helyiségben elindult a fűtés – írta a Belügyminisztérium.

A rendszer helyes működését azonban nem ellenőrizték, így a tanítás megkezdése előtt nem derült ki, hogy a rendszert nem megfelelően légtelenítették, a temperálófűtés pedig nem volt elégséges a megfelelő hőfok eléréséhez. Ennek következtében a téli szünet utáni első két tanítási napon, január 9-én és 10-én az iskola nagy részében hideg volt, ami miatt az oktatás csak átszervezéssel, a tanulók épületen belüli költöztetésével volt megoldható – olvasható a szaktárca közleményében.