Fizessenek a gazdagok – A Felix étteremnél akciózott a Szikra Mozgalom

Fizessenek a gazdagok – A Felix étteremnél akciózott a Szikra Mozgalom

A Szikra Mozgalom aktivistái akcióztak a Felix étterem előtt, 2022. december 8-án. (Fotó: Szikra Mozgalom/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken a Várkert Bazárban, a NER kedvenc éttermeként ismert Felix étterem előtt folytatták a hét elején elkezdett „Fizessenek a gazdagok! című kampányát a Szikra Mozgalom, Jámbor András országgyűlési képviselő részvételével.

A szervezet Facebook-oldalán közzétett közleményben emlékeztetnek arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványa még 2016-ban 3 milliárd forintért vette meg és újította fel a Várkert Kaszinót, eredetileg konferencia-helyszínnek, de később luxusétterem lett belőle.

Mint hozzátették, „a NER egyik kedvenc helye lett a Félix, Orbán Viktortól Gulyás Gergelyen át Rogán Antalig mindenki ide jár. Reméljük, hogy most is itt vannak, és hallják a Szikra követeléseit.”

Az akció során az aktivisták az étterem ajtaját bezárták, miközben felolvasták követeléseiket: államosítsák a kaszinókat, töröljék el az autópálya-koncessziókat, vessenek ki vagyonadót és örökösödési adót a milliárdos vagyonokra, fizessenek a nagy cégek, állítsák le a bajbajutottak végrehajtók általi kifosztását, és legyen valódi demokrácia. 

Céljuk az, hogy felhívják „a figyelmet a NER és kedvezményezettjeinek rongyrázására, amely hihetetlen mértékűre nyitja a társadalmi ollót: a szegényeket még szegényebbé, a gazdagokat még gazdagabbá teszi.” 

A megmozduláson a rendőrség is megjelent, igazoltatták a jelenlévőket. De mindez nem szegte kedvüket, szombaton 17 órai kezdéssel a Corvin-sétányon található Las Vegas Casinónál blokkolnak. Az egyhetes, Fizessenek a gazdagok! nevű kampány egyébként hétfőn, az egyik budapesti kaszinó előtt kezdődött, kedden pedig a végrehajtói kar székhelyén akcióztak.

A Felix előtti blokádról készült videót ITT tekinthetik meg.