Orbán Viktor: Azerbajdzsán Európa energiaellátásának kulcsországa

Orbán Viktor: Azerbajdzsán Európa energiaellátásának kulcsországa

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Ilham Alijev azerbajdzsáni elnököt a Karmelita kolostorban 2023. január 30-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fókuszban az energia – ezt írta Orbán Viktor a közösségi oldalán, miután a Karmelita kolostorban fogadta Ilham Alijevet, Azerbajdzsán köztársasági elnökét. A miniszterelnök szerint „Azerbajdzsán Európa energiaellátásának kulcsországa”.

Nem sokkal korábban Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában már hivatalos látogatás keretében fogadta Ilham Alijevet. Az államfő – az MTI beszámolója szerint – kifejtette: az orosz-ukrán háború okozta gazdasági és energetikai válság során felértékelődnek az olyan stratégiai partnerek, mint Azerbajdzsán, mellyel kiválóak a kétoldalú kapcsolataink. Ilham Alijev elnök méltatta a magyar-azeri kapcsolatokat és reményét fejezte ki, hogy a jövőben szorosabbá válhatnak a két ország közötti energetikai együttműködések. Egyúttal az azeri államfő hivatalos látogatásra invitálta Novák Katalin köztársasági elnököt.