Folytatódik a télies tavasz: napsütés is lesz, de hózápor is lehet

Folytatódik a télies tavasz: napsütés is lesz, de hózápor is lehet

Virágzó aranyesõ hóesésben Nyíregyházán, a Krúdy Gyula utcában 2021. április 6-án. Télies az idei tavasz (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A felhőtömb kelet felé halad, illetve gomolyfelhők is képződnek, de a legtöbb helyen több órára kisüt a nap csütörtökön – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. Több helyen – kisebb eséllyel a délnyugati megyékben – alakulhat ki zápor, hózápor, esetleg zivatar is lehet.

Késő délután, estefelé megszűnik a csapadék, a felhőzet is jelentősen csökken. Az északnyugati szél ismét nagy területen feltámad, erős, néhol viharos lökések kísérik, majd estefelé mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 11 fok között valószínű.

Az Időkép szerint csütörtökön front nem lesz felettünk, de a hűvös idő és szél miatt fejfájás, kopásos jellegű ízületi bántalmak, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szívproblémák, rosszullét és alvászavarok egyaránt jelentkezhetnek. Sajoghatnak végtagjaink. A szeles idő ingerlékenységet, nyugtalanságot is okozhat. Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Címkék: időjárás