Formáld a világod! – számítógépes verseny fiataloknak

Formáld a világod! – számítógépes verseny fiataloknak

Formáld a világod! verseny (Fotó: C3 Alapítvány)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizennyolcadik alkalommal hirdeti meg fiataloknak szóló programozási versenyét a C3 Alapítvány. A tavalyi nyertes pályaművek, a hangvezérlésű müzliautomata, a vakokat segítő „okosbot” és A hárfa eredete kalevala-animáció sikerei után idén is várják a kreatív, innovatív alkotásokat a 19 éven aluli korosztálytól. A verseny sokéves történetéből kiderül az is, hogy a technológia robbanásszerű fejlődése mellett hogyan használták fel a fiatalok az újításokat kreatívabbnál kreatívabb módon az évek során. A nyertes műveket ugyanis minden évben kiállítják.

A versenyre bármilyen önálló alkotással lehet jelentkezni, ami informatikai megoldással készült: lehet animáció, rajz, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilapplikáció, kutatás, robot, saját készítésű szoftver, hardver vagy bármilyen egyéb informatikai megoldás. A legfontosabb az eredeti ötlet és a kreativitás. Egy versenyző több pályaművel is nevezhet egyénileg, vagy csapatban – nevezési díj nélkül –, Magyarországról és a határon túlról is. A díjakról szakmai zsűri dönt, a nyertesek pedig ösztöndíjakat és ajándékutalványokat nyerhetnek, valamint részt vehetnek a legjobb pályamunkákat bemutató budapesti kiállításon is. A jelentkezés határideje szeptember 28-a éjfél.

További információ és nevezési lehetőség a verseny honlapján található, a korábbi nyertesek munkáiból itt szerezhető inspiráció.