Fővárosi Törvényszék: 25 millió forint kártérítést kell fizetnie a lúggal támadó orvosnak

Fővárosi Törvényszék: 25 millió forint kártérítést kell fizetnie a lúggal támadó orvosnak

Az ítéletet hallgatja a 2013-ban volt barátnőjét lúggal leöntő és bántalmazó orvos a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében 2018. február 22-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a lúgos orvosként elhíresült férfinak, Bene Krisztiánnak, aki korábbi élettársa, Renner Erika nemi szervét öntötte le a szerrel: a támadónak 25 millió forint kártérítést kell fizetnie a nőnek. Az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék szerdán hirdetett ítéletet a kártérítés miatt indult eljárásban. Az erről beszámoló Telex.hu szerint a bíróság elfogadta a nő 25 millió forintos követelését, és azért ítélte meg neki a pénzt, mert az indoklás szerint a volt élettársa megsértette a nő testi épségéhez és egészséghez fűződő jogát.

A bíró az indoklását a szakértői véleményre alapozta, amely szerint lúgos támadás következtében a nő másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, a legalapvetőbb fizikai szükségleteinek biztosítása is fájdalmat okozott számára, sérülései ma is nagy fájdalommal járnak – írták. A bíróság megalapozottnak értékelte a szakértői véleményt. A portál szerint azonban az alperes, vagyis korábbi élettársa „alkalmatlannak” tartotta azt, szerinte ugyanis úgy nem lehet szakértői véleményt készíteni, hogy a felperest a szakértők nem vizsgálják meg személyesen.

A portál felidézte, hogy Renner Erikát 2013-ban bántalmazta párja, a Budai Irgalmasrendi kórház akkori igazgatója és öntötte le maró lúggal a nő nemi szervét. A bíróság 2018-ban ítélte 11 év szabadságvesztésre a támadót. Ez a büntetőeljárás már folyamatban volt, amikor 2017-ben Renner Erika kártérítési pert indított támadója ellen, a polgári peres ügyet viszont a büntetőügy jogerős lezárásáig felfüggesztették.