Furcsaságokkal teli a Heves megyei Ludas önkormányzatának galambos mintaprogramja

Furcsaságokkal teli a Heves megyei Ludas önkormányzatának galambos mintaprogramja

A program végrehajtásának helyt adó épület (Fotó: Magyar Hang/Szabó Zsolt László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Családi vállalkozásban készül a Heves megyei Ludas önkormányzata a húsgalambprogram beindítására. A programért a fideszes polgármester, Vargáné Csengeri Mónika fia felel projektmenedzserként. Baranyi Dániel által vezetett szociális szövetkezet nyerte el a beruházás kivitelezését, a fiú édesapja pedig biztosítja a dúcokat az épülethez – derült ki a lapunk birtokában lévő iratokból, illetve helyszíni látogatásunk alkalmával.

(...)

További furcsaság, hogy a földhivatali iratok szerint a szerződés aláírásakor még nem volt az önkormányzat tulajdonában a galambtelepnek otthont adó ingatlan, és az a helyrajzi szám sem létezett, amelyikre a megbízási szerződést kötötték.

(...)

Vargáné Csengeri Mónika polgármester és a fia, Baranyi Dániel (Fotó: Magyar Hang/Szabó Zsolt László)

A kormányzati támogatással indult „Szárnyaló gazdaság” című húsgalambprogram célja kettős: a hazai tenyésztés fellendítése – szakemberek szerint piaci potenciál van a szektorban –, továbbá megélhetés biztosítása a hátrányos helyzetű térségekben élő közmunkásoknak. Az önkormányzatok a Belügyminisztérium támogatását elnyerve csatlakozhattak a kezdeményezéshez.

(...)

Arra a felvetésünkre, hogy a polgármester fiának szerepvállalása, illetve a volt férjének bevonása okkal veti fel a személyi összefonódás látszatát, a polgármester reagált is lapunknak.

A teljes riportot, benne a szerződés körülményeivel, illetve a polgármester és fia reakciójával elolvashatja a Magyar Hang szeptember 4-én megjelent 2020/36. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/36. számban? Itt megnézheti!