G7: A Nagykörúton ma már minden ötödik üzlet üresen áll

G7: A Nagykörúton ma már minden ötödik üzlet üresen áll

A fővárosi Ferenc körút forgalma a Petőfi híd pesti hídfőjénél, a Mester utca közelében (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Fotó: Róka László

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nagykörút Boráros tér és Jászai Mari tér közti szakaszán 662 boltból 129 üresen áll, vagyis minden ötödik üzlethelyiség kiadó – számolt be róla a G7 gazdasági szakportál. Mint írták, felmérésükben csak olyan üzleteket vizsgáltak, amelyeknek közvetlen portálja van a körútra, így azokat sem vizsgálták, amelyeknek a címe az Oktogonon vagy a Nyugati téren van.

A lap szerint jól látszik, hogy sok üzletet csak nemrég zártak be, több esetben még bentről sem vitték el a berendezéseket. Mindez annak ellenére van így, hogy az inflációs hullám keresletcsökkentő hatása még csak nemrég vált általánossá a piacon, vagyis a legnehezebb időszak még hátra lehet. A működő üzletek közül a legtöbb étterem, ezt követik az italt áruló helyek, majd az élelmiszerboltok. Fodrászból és pénzváltóból pedig ma már több van, mint ruha- vagy cipőboltból.

Címkék: Nagykörút