Gázpisztollyal lövöldöztek Szegeden és Győrben is

Gázpisztollyal lövöldöztek Szegeden és Győrben is

Rendőr és rendőrautó (Fotó: Rendőrség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány óra alatt azonosították és elfogták a szegedi rendőrök azt a férfit, aki egy gázriasztó pisztolyból több lövést adott le Újszegeden, írja a Police.hu. Győrben egy gázriasztó pisztolyból adott le családtagjára egy lövést a 21 éves férfi, akit a rendőrök mintegy tíz perc leforgása alatt elfogtak.

A megyei rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába január 5-én, 20 perccel este kilenc óra előtt érkezett bejelentés arról, hogy lövések hangját hallották Szeged Újszeged városrészében. A helyszínre irányított rendőri egységek megállapították, hogy egy vendéglátó helyről távozó férfi a levegőbe lőtt, tehát nem célzott lövéseket adott le. A helyszínen maradt töltényhüvelyek vizsgálata során kiderült, hogy azok egy gázriasztó pisztolyból származnak.

A rendőrök elfogtak egy 52 éves helyi férfit, akit a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak. Ellene garázdaság szabálysértése miatt indult bírósági eljárást előkészítő eljárás.

Az elkövető nem rendelkezett engedéllyel a gáz-riasztó fegyver viselésére, így kollégáink lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés miatt is eljárást indítottak vele szemben.

A győri eset is csütörtök este történt, 22 óra 20 perckor telefonhívás érkezett arról, hogy a Csipkegyári úton lévő bevásárlóközpontnál – egy Mercedes személygépkocsiból – a bejelentőre lövést adtak le.

A kiérkező járőrök – bár a bejelentőt már nem találták meg a helyszínen, azonban – rövid idő alatt a feltételezett elkövető által használt személygépkocsit Győrben, a Radnóti Miklós utcában megállították, a sofőrjét igazoltatták, majd a járművet átvizsgálták. Ennek során a vezető ülés alól előkerült egy gázriasztó pisztoly, valamint egy gázspray és egy - ütés felerősítésére szolgáló - boxer is, amelyet a rendőrök lefoglaltak. A 21 éves sofőr az egyenruhásoknak elmondta, hogy előzőleg szóváltásba keveredett rokonával, és gépkocsijából az üzletközpont parkolójában valóban lövést adott le a 27 éves férfi felé.

A rendőrök a 21 éves győri fiatalembert elfogták, majd a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol őt a nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.