Gelencsér: kiderült, hogy a Karmelita előtti terület valójában milyen okok miatt van lezárva

Gelencsér: kiderült, hogy a Karmelita előtti terület valójában milyen okok miatt van lezárva

Gelencsér Ferenc Momentum-elnök kordonbontás közben, rendőrök által ölelve 2023. április 24-én (Fotó: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Végre kibújt a szög a zsákból és kiderült, hogy nem azért zárta le a rendőrség az Orbán Viktor irodája előtti utcát a Karmelitánál, mert az építkezési terület, hanem azért, mert a hatalom így döntött” – kezdi Facebook-bejegyzését Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke azzal kapcsolatban, hogy egy rendőrségi dokumentumból kiderült: nem építési terület a Karmelita előtti rész.

Gelencsér Ferenc beszámolója szerint csak át akart sétálni a Karmelita előtti Színház utcán, nem kordonbontás miatt közelítette meg az utcát, de a rendőrség az útját állta. Panaszt tett, amit elutasítottak, ám a rendőrség válaszából kiderült: objektumvédelmi okok miatt miatt nincs lehetőség az áthaladásra. „Tehát a határozat szerint egyértelmű az indok: azért zárta le a rendőrség az egész utcát, hogy a hatalmasoknak ne kelljen a valósággal szembesülniük” – írja a politikus.