Glázer Tímea kiszáll

Glázer Tímea kiszáll

Fotó: Glázer Tímea Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A napokban eldőlt, hogy Glázer Tímea másodszorra már nem fut neki a győri polgármesteri posztért folyó küzdelemnek – írja a 24.hu.

A DK politikusa volt az ellenzék közös jelöltje – legalábbis addig, míg a helyi Jobbik fel nem rúgta a megállapodást – tavaly ősszel, bár a Borkai Zsolt kapcsán kirobbant botrányt megelőzően nem sok reményt fűzhettek egy ellenzéki győzelemhez. A polgármesterről szóló szexvideó nyilvánosságra kerülése után azonban szűkült az olló a Győr vezetéséért versengők között, október 13-án végül kevesebb mint hétszáz szavazat volt a különbség Borkai Zsolt és Glázer Tímea között.

Megvan a győri időközi választás időpontja | Magyar Hang

A polgármester lemondását követően az ellenzéki oldalon felmerült, hogy inkább előválasztással kellene kiválasztani, ki mérkőzzön meg a Fidesz új jelöltjével. Glázer Tímea akkor még azt mondta, hogy amennyiben így döntenek a pártok, akkor ő elindulna egy ilyen megmérettetésen.

Az már kiderült, hogy az időközi választás január 26-án lesz, az pedig kérdéses, elég lenne-e az idő egy előválasztás megszervezésére és lebonyolítására. Glázer visszalépésével mindenesetre nem látszik, kik versenyezhetnének a posztért. A 24.hu információi szerint a Momentum most civilekkel tárgyal, hogy előválasztás nélkül megegyezzenek egy közös jelöltben, de ha ez nem sikerül, akkor valószínűleg lesz saját jelöltjük.

A Magyar Hang kereste Glázer Tímeát a róla szóló hírrel kapcsolatban, de egyelőre nem értük el.

A Fidesz jelöltje nagy valószínűséggel Dézsi Csaba András lesz. A politikus jelenleg is tagja a helyi képviselőtestületnek a Fidesz–KDNP színeiben, egyéni körzetét megnyerve jutott be a közgyűlésbe. 48 százalékot szerzett. Az ország egyik legismertebb kardiológusa, a helyi Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa. Emellett van saját TV műsora is Győrben, és fél tucat könyvet is írt már.

Security Check Required

FRISSÍTÉS
Nem sokkal a cikk megjelenése után Glázer Tímea Facebook oldalán erősítette meg az értesülést. Mint írta, a győri ellenzéki pártokkal konzultálva meghozta a döntést, hogy a január 26-i időközi polgármester választáson nem kíván indulni. Azt is hozzátette, hogy a közös polgármesterjelöltet – akiről egyébként még szinte semmit sem tudni – teljes mellszélességgel támogatja.