Meghosszabbítják a kamatstopot

Meghosszabbítják a kamatstopot

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón 2023. november 9-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

További fél évvel, 2024. július 1-jéig meghosszabbítja a kormány a lakosságnak szánt kamatstopot – jelentette be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondása szerint ez 300 ezer családot érint. Ugyancsak megmarad a következő hónapokban a kamatstop a kis- és középvállalkozások számára, esetükben jövő év április 1-jéig. A miniszter szerint ez 30 ezer vállalkozásnak jelent segítséget.

Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy a szerdai kormányülésen téma volt az Európai Unió költségvetésének módosítása és Ukrajna uniós csatlakozása is, mindkét ügyet egyébként kifejezetten előkészítetlennek nevezte. A büdzsé módosításával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy nincs világos indoklása, de „ami ennél is súlyosabb mulasztása az Európai Bizottságnak”, hogy a jelenlegi költségvetést sem hajtja végre, itt a Magyarországnak eddig ki nem fizetett összegekre utalt. Ukrajna esetleges uniós csatlakozása ügyében a hatástanulmányokat hiányolta, kiemelve, hogy még maga a bizottság is elismeri, hogy északi szomszédunk jelenleg nem felel meg a csatlakozási feltételekhez. Így Magyarország – ahogy fogalmazott – egyik ügyben sem tud hozzájárulni a közös döntéshez.