Gulyás Gergely szerint legalább az érvénytelen szavazatokat újra kellene számolni

Gulyás Gergely szerint legalább az érvénytelen szavazatokat újra kellene számolni

Gulyás Gergely a HírTV műsorában 2024 június 10-én.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gulyás Gergely hétfőn este a HírTV-ben értékelte a vasárnapi önkormányzati és európai parlamenti választás eredményeit. A Miniszterelnökséget vezető minisztertől megkérdezték, hogy szerinte reménykedhet-e Vitézy Dávid a budapesti győzelemben. Gulyás azt válaszolta, hogy legalább az érvénytelen szavazatokat újra kéne számolni.

– Általában ilyenkor az eredmény már nem szokott változni. Tehát én túlzott reményeket nem táplálok, de a demokratikus legitimáció érdekében is egy ilyen szoros eredménynél helyes és indokolt – mondta az érvénytelen szavazatok felülvizsgálása kapcsán a miniszter. Arra a kérdésre, hogy utólag mennyire volt jó döntés visszaléptetni Szentkirályi Alexandrát, vagy elfogadni a visszalépését, a miniszter azt válaszolta, hogy ez egy „bölcs döntés volt.”

Mint ismert, Vitézy mindössze 324 szavazattal maradt alul Karácsony Gergellyel szemben a főpolgármester-választáson.

A Fővárosi Választási Bizottság hétfő este kihirdette Karácsony Gergely győzelmét, Vitézy Dávidnak három napja van fellebbezni.