Gyerekekkel fotózkodott a fideszes jelölt, elmarasztalták

Gyerekekkel fotózkodott a fideszes jelölt, elmarasztalták

Koncz Zsófia a szerencsi Fecskési játszótéren (Fotó: Koncz Zsófia Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elmarasztalta a helyi választási bizottság a tiszaújvárosi időközi országgyűlési képviselőválasztáson induló Koncz Zsófia fideszes jelöltet jogszabálysértés miatt – írja a Munkások Újságja és a Blikk.

A testület szerint a fideszes képviselőjelölt gyermekeket használt fel a borsodi időközi választás kampányában. A döntés értelmében le kell majd vennie közösségi oldaláról a gyermekekről készült fotókat. A döntés ellen fellebbezhet.

A bizottság többségi álláspontja szerint egy jelölt gyermekekkel közös fotóinak közösségi oldalon történő megosztása és ezáltal bárki részére elérhetővé válása pozitív színben tünteti fel a jelöltet, és ezáltal sérti az esélyegyenlőséget azzal szemben aki ilyent nem használ.

A képek szombat reggel még ott voltak a Facebook-oldalán.

A KDNP frakciószóvivője, Nacsa Lőrinc az üggyel kapcsolatban egy más témában tartott sajtótájékoztatón szombaton az MTI beszámolója szerint úgy reagált, hogy Koncz Zsófia jóhiszeműen járt el, és mivel a Fidesz–KDNP politikájában kiemelt helyet kapnak a családok, így elkerülhetetlen családi rendezvényeken is részt vegyen a jelölt. Ugyanakkor – hangsúlyozta – tiszteletben tartják a választási bizottság döntését és eszerint járnak el a következőkben.

A kormánypárti jelölttel szembeni kifogást a Szanyi Tibor-féle ISZOMM és a Magyar Szolidaritási Mozgalom által támogatott független jelölt, Tóth Ádám. A közösségi oldalán közzétett dokumentum szerint a fiatal politikus azt sérelmezte, hogy Koncz Zsófia kampánya során több személlyel együtt megjelent a szerencsi Fecskési játszótér felújításánál, ahol gyermekekről, illetve velük közösen készített fényképeket. Ezeket a felvételeket közzé is tette a fideszes jelölt a Facebook-oldalán.

A Borsod megyei 6-os számú választókerületben azért kell időközi voksolást tartani, mert az előző kormánypárti honatya, Koncz Ferenc júliusban életét vesztette egy motorbalesetben. A Fidesz az ő lányát, Koncz Zsófiát indítja.

A körzetben az ellenzéki pártok közös jelöltje a jobbikos Bíró László. Az ő indulását megnehezítette, hogy a bíróság nem vette nyilvántartásba a Jobbikot, mint jelölőszervezetet, így az nevük nem lehet ott a szavazólapon.

https://www.facebook.com/dr.Koncz.Zsofia/posts/247640646651781