„Budapesten ismét olyan kormány dirigál, amely az ukázokat Moszkvából kapja”

„Budapesten ismét olyan kormány dirigál, amely az ukázokat Moszkvából kapja”

Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke beszédet mond pártja ünnepi megemlékezésén az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján a II. kerületi Mansfeld Péter parkban 2023. október 23-án. Mellette Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes (j). (MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

1956 szelleme a valódi természete kell hogy legyen ennek az országnak – jelentette ki a Jobbik-Konzervatívok elnöke a párt hétfői budapesti megemlékezésén.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke arról beszélt a forradalomban és utána mutatott kiállásáért 18 évesen kivégzett Mansfeld Péter fővárosi emlékművénél: a fiatal hős kiállása, meg nem alkuvása és bátorsága az utókor szemében a magyar ifjúság szimbólumává vált, ahogy annak a jelképévé is, ahogyan a kommunista terror megpróbálta ezt a nemzedéket megtörni. Mindez erős jelképe annak, „ahogy a népeket rabságba taszító diktatúrák a fiataljaikkal bánnak", hiszen "a fiatalság a legnagyobb veszedelem, ami az önkényuralmi rendszerekre leselkedik” a maga bátorságával, szókimondásával, szabadság iránti lelkesedésével, ami szöges ellentétben áll és lesz e rendszerek alapjával, „az alávetett, hajlongó tömegek félelmével”. – A fiatalok nélkül nincsen valódi ellenállás semmilyen elnyomó rendszerrel szemben – hangsúlyozta Gyöngyösi Márton.

– Budapesten ismét olyan kormány dirigál, amely az ukázokat Moszkvából kapja, amelynek vezére éppen olyan zavarban van a Kreml urának jelenlétében, mint annak idején Kádár János a brezsnyevi csók után, és azt látjuk, hogy a kormány éppen úgy áll a fiatalokhoz, mint annak idején kommunista elődei – fogalmazott, majd hozzátette: „a fideszes bolsevikok rendszere” egy magyar fiatalnak bezáruló határokat, egyre fogyatkozó tanulási lehetőségeket, nevetséges béreket, no meg ócska orosz propagandát kínál, érvényesülni, a kiváltságokkal élni pedig azok tudnak, akik megalkusznak vele.

– Mansfeld Péter még ma is jelenkori hős, és sajnos jó úton haladunk afelé, hogy az országunk egyre inkább hasonlítson arra, amilyen 1958-ban, a szovjet elnyomás alatt volt. Ez az ország egyre elzártabb, egyre nehezebben jut be ide a szabad hang, és egyre jobban közeledik Moszkvához, és egyre bátrabbak benne a kommunisták – folytatta a politikus, aki pártját a forradalom szellemi örökösének nevezte, mondván, két évtizeddel ezelőtti megalakulásukkor Pongrátz Gergely szabadságharcos nekik adta át '56 lyukas zászlaját. – Nekünk az a küldetésünk, hogy folytassuk a munkát, folytassuk a kommunistákkal szembeni ellenállás megszervezését, és egy nap ledöntsük ezt a hazug rendszert, és végre megtegyük azt, amit 1990-ben Magyarország sajnos elmulasztott; ez pedig a rendszer fenntartóinak és a moszkvai parancsok végrehajtóinak elszámoltatása – mondta az ellenzéki politikus.