Gyöngyösi Márton: Jakab Péternek még van visszaút

Gyöngyösi Márton: Jakab Péternek még van visszaút

Gyöngyösi Márton az ATV Egyenes Beszéd című műsorában (Forrás: ATV)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy „formálódó valaminek” nevezte a Jobbik elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hétfőn este a Nép pártján formációt, amely a Jakab Péter volt pártelnök mellett kiállókat tömöríti. Látványos és már lapunk is beszámolt róla, hogy Jakab Péter is a Facebookon történő megszólalásaiban már csak ezt a szlogent ismétli. Gyöngyösi Márton azt mondta, hogy ő maga sem tudja ezt az egészet hová tenni, de „jó lenne, ha mindenki eldöntené, hogy hol kíván politizálni”.

A pártvezető egy kérdésre válaszolva azt is mondta, hogy véleménye szerint Jakab Péter „a lelke mélyén még jobbikos”, ám szerinte „elképzelhető, hogy megvetették és rossz tanácsadókra hallgat”. Itt nevet nem említett, de jobbikos körökben itt Jakab Péter kollégáját, Molnár Enikőt szokták emlegetni, akinek korábban már panaszkodtak a túl jelentős formális és informális hatalmára. Gyöngyösi Márton elmondása szerint mindenesetre „Jakab Péternek még van visszaút”.

A Nép pártján vasárnap egy olyan közleményt jelentetett meg, miszerint kilépési hullám indult a Jobbikban, mert a párt új elnökségének és frakciójának tagjai „megélhetési politikusokká váltak, akiknek sokkal fontosabb a pénz, a hatalom, mint a Haza sorsa”. Több alapszervezetet is említettek, amelyek a napokban feloszlatták magukat. Gyöngyösi Márton ennek kapcsán azt mondta, hogy ezek leginkább néhány fővel üzemelő alapszervezetek voltak, amelyek aktivitásával kapcsolatban ráadásul erős kételyei vannak. – Nagyra fújt lufi – így jellemezte az egészet és leszögezte, hogy nem lesz pártszakadás akkor sem, ha Jakab Péter elhagyja a Jobbikot.