Győr fideszes alpolgármestere is megerősítette, hogy díszpolgárnak jelölték Borkai Zsoltot

Győr fideszes alpolgármestere is megerősítette, hogy díszpolgárnak jelölték Borkai Zsoltot

Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. A Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hajtó Péter fideszes közgyűlési képviselő Borkai Zsoltot jelölte Győr díszpolgárának idén – írtuk meg korábban az Ugytudjuk.hu információi alapján Mint kiderült, a hír igaz, és ezt Radnóti Ákos, Győr szintén fideszes alpolgármestere erősítette meg a Hvg.hu kérdésére csütörtökön.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a horvátországi szextúrába belebukott korábbi fideszes polgármester ügyében hogyan szavazott az érintett bizottság, így az sem ismert, hogy a győri képviselőtestület elé kerül-e Borkai jelöltsége.

Az előterjesztő Hajtó Péter egyébként a képviselői kerete felhasználása kapcsán épp vitában áll Győr jelenlegi fideszes polgármesterével, Dézsi Csaba Andrással. A lap megkereste Dézsi Csaba Andrást is az ügyben, de ő nem kívánta kommentálni Borkai jelöltségét. Azt mondta, ő maga nem volt jelen azon az ülésen, ahol a jelöltekről volt szó, és Radnóti Ákos alpolgármesterhez irányította a lapot arra hivatkozva, hogy ő az illetékes bizottság elnöke.