Gyurcsány bele szokott nézni az új DK-sok szemébe

Gyurcsány bele szokott nézni az új DK-sok szemébe

Gyurcsány Ferenc 2021. március 7-i videójában (Forrás: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mostanában az ellenzéki térfélen egyre gyakrabban tapasztalt jelenséggel, azaz a Demokratikus Koalícióba (DK) való átlépésekkel kapcsolatban írt Facebook-bejegyzést Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök, a DK vezetője ebben „titok” címszóval arról tájékoztatott: „Amikor valamelyik ellenzéki párt politikusa tagnak jelentkezik hozzánk, a beszélgetések végén igyekszem én is találkozni a tagjelölttel. Belenézni a szemébe. Érteni az okokat, az ambíciókat, a gondolat finomságát, mélységét, látni a reakciókat.”

Gyurcsány azt is hozzátette: „Persze ők meg engem tesztelnek végső döntésük előtt. Így van ez rendjén. Leggyakoribb kérdésük, hogy miért, mitől működik a DK a többi ellenzéki pártnál sikeresebben. Mi a titok?” Majd megjegyezte, nincs titok, ám 5 pontba szedte, szerinte mi a DK erőssége. Így többek között: „Határozott, mindenki mástól megkülönböztethető politikai karakterrel kell rendelkezni”. Emellett szerinte: „Erős identitás, egymásra vigyázó belső kultúra kell. Engedni hibázni, de nem engedni rossz belső hatalmi játékokat vívni.” Illetve: „Országos szervezet kell. Ott kell lenni minden nagyobb településen. Menni, beszélni, magyarázni, szervezni, mozgásban tartani, segíteni, ellenőrizni, együtt tartani. Közösséget kell építeni.”

Posztja végén az egykori kormányfő leszögezte: sikerességükben valójában semmi különös nincs. „Tisztességesen és becsületesen el kell végezni a munkát. Mi elvégezzük ezt a munkát. De ez valóban nem nagy titok” – írta.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.