Gyurcsány Ferenc: A magyar ellenzéknek igaza van történelmileg

Gyurcsány Ferenc: A magyar ellenzéknek igaza van történelmileg

Gyurcsány Ferenc (Fotó: Gyurcsány Ferenc / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A két ünnep közt is szívesen elmélkedik Gyurcsány Ferenc a politika és a világ dolgairól. Ezúttal arról írt közösségi oldalán: „Sodrása van a történelemnek”.

– A mi világunkban a tisztelet igazítja a történelmet. Az ember tisztelete, ebből fakadó joga, hogy utat válasszon, szabadon éljen, gondolkodjon, szeressen, alakítson családot, várost, hazát. Az ezzel szemben érvelő, zavarosnak, mi több, szörnyűnek ható szövegek, akaratok el fognak bukni. Ez a történelem törvénye mifelénk. Legfeljebb a pillanatot lehet hajlítani. A történelmi pillanat embereinek – vélte.

Azzal folytatta, „a magyar ellenzéknek igaza van történelmileg, amikor a szabadság, a demokrácia, a népek együttműködésének ügyét képviseli”, mert értik, hogy a haza ügye és az emberiség ügye nem áll ellentétben egymással. – A mostani ficamember ezt nem érti. Vagy nem akarja érteni. Ezt se. Szkanderozik a történelemmel. A megvertek dacos szédelgése nem emel fel egyetlen népet se. Ezért fog az az ember és mindene, amit ránk erőszakolt, elbukni. Holnap is felkel a nap – zárta sorait a volt kormányfő.