Gyurcsány Ferenc annak drukkol, hogy Joe Biden legyen az Egyesült Államok elnöke

Gyurcsány Ferenc annak drukkol, hogy Joe Biden legyen az Egyesült Államok elnöke

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a párt Utcára, európai magyarok! címmel meghirdetett kormányellenes demonstrációján a belvárosi Kossuth Lajos tér és Alkotmány utca sarkánál 2018. szeptember 18-án (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Európának az az érdeke, hogy az USA elnöke Európában erős szövetségest lásson, ne pedig gyengíteni való ellenséget – erről írt közleményében Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke. Az Amerikai Egyesült Államok polgárai november 3-án járulnak a szavazóhelyiségekbe, hogy 59. alkalommal megválasszák az USA elnökét.

Gyurcsány szerint miközben a döntés kizárólag az USA állampolgárainak a joga, a döntés következményei az egész világra, így az Európai Unióra, és benne Magyarországra is erősen kihatnak. – Európának az az érdeke, hogy az egyre kevésbé biztonságos világunkban az USA a világtörténelem legsikeresebb katonai szövetsége, a NATO és a szolidaritás megerősítése, ne pedig gyengítése ellen dolgozzon. Európának az az érdeke, hogy az USA elnöke és kormánya a demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság szellemében gyakorolja vezető szerepét a világban, ahelyett, hogy diktátorokat, autokratákat ölelne keblére és adna számukra nemzetközi legitimációt –írta.

Mint írta, ami Európa érdeke, az Magyarország érdeke is, és ami Magyarország érdeke, azt képviseli a Demokratikus Koalíció is. – Éppen ezért a Demokratikus Koalíció annak drukkol, hogy az amerikaiak döntése következtében Joe Biden legyen az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke – jelezte.

Orbán Viktor miniszterlenök több alkalommal is jelezte: Donald Trump újraválasztásának örülne. Sőt: nemrég Szijjártó Péter külügyminiszter felszólította Joe Bident, hogy tisztázza fia korrupciógyanús ügyét, miután Biden azzal kritizálta Trumpot, a Magyarországhoz hasonló önkényuralmi rendszereket ölel a keblére.