Gyurcsány Ferenc: Klára nem készült politikusnak

Gyurcsány Ferenc: Klára nem készült politikusnak

Gyurcsány Ferenc Dobrev Klárával (Fotó: Gyurcsány Ferenc / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezúttal „Klára” címmel posztolt közösségi oldalára Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Dobrev Kláráról, a párt árnyékminiszterelnökéről, aki egyben a felesége is. – Én tudtam, hogy politikus leszek. Ugyan annak idején jártam matematika meg mindenféle versenyekre, voltak nálam jobbak és rosszabbak is, de én tudtam, hogy egyszer majd politikus leszek. Lettem. Sokak bánatára, mások örömére. Klára nem készült politikusnak – írta posztjában a volt kormányfő.

Szerinte a hivatalban volt miniszterelnök feleségeként Dobrev nemcsak sokat látott, tanult, hanem „feltűnő természetességgel mozgott más miniszterelnökök, azok férjei, feleségei, nagykövetek és mindenfajta nemzetközi ember társaságában”. – Aztán mostanra Klára politikus lett. Helyesen. Látja a tetejét és látja a mélyét. Érdeklik a részletek és látja az egészet. Kérdez, kételkedik, óvatos. Tízszer is elmondja, amit el akar mondani. Ilyenkor kell hozza türelem. Nekünk van. Én sokszor jártam egyedül. Ő soha. Nem vagyunk egyformák – fejtegette tovább Gyurcsány.

A DK elnöke szerint Dobrev Klára „kell ma Magyarországnak”. – Egy nyugodt, okos, közös megoldást kereső, európaian magyar nő. Sok nyelvet beszélve, sokakkal beszélgetve. Megoldásember. Nem harcot, hanem megállapodást keres. Kitartó, sokszor fárasztóan az. Új vezetője lesz Magyarországnak. Dobrev Klárának fogják hívni – zárta posztját.