Gyurcsány törvénytelennek nevezte a kormányt – Kövér László nem hagyta szó nélkül

Gyurcsány törvénytelennek nevezte a kormányt – Kövér László nem hagyta szó nélkül

Gyurcsány Ferenc (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A megalakuló kormányt törvénytelennek tekintjük. Miért? Mert a törvényesség nem a jogszerűség látszata, hanem a törvényben rögzített népakaratnak való megfelelés. Márpedig ez a kormány megtörte a népakaratot, amikor megszállta és szétzilálta a köztársaságot – erről beszélt hétfői napirend előtti felszólalásában Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke.

Gyurcsány szerint a kormánypártiak persze mondhatják, hogy dehát megnyerték a választást. – Ez igaz. De vajon igaz-e, hogy a választás mindig kifejezi a valóságos népakaratot? Nem. Mert a választás akkor és csak akkor hű tükre a népakaratnak, ha az szabad és tisztességes. Azaz ha a versengő gondolatok, eszmék egyenlő feltételek között jutnak el a választókhoz, akik szabad, nyílt vitában alakíthatják véleményüket, végül választhatnak a különböző politikai ajánlatok közül. De Magyarországon nem ez a helyzet – fejtette ki.

Arra is kitért, megkérdezhetik tőlük, hogy akkor miért vettük fel a mandátumot. – De akkor inkább én kérdezek: rendben van-e, ha a hazáját védő nép a megszállók elleni küzdelemben a megszállóktól zsákmányolt fegyvert is felhasználja? Szerintünk rendben van. És ugyanezen logika alapján kell használni minden törvényes eszközt az önök törvénytelen, megszálló kormányával szemben – indokolta hozzátéve, a „Fidesz és kormánya háborút visel hazánk ellen”.

Szerinte a kormánypártiak szervezik ezt a háborút, „mert a háború okozta fenyegetettség megfosztja a nemzetet a racionális mérlegelés, döntés képességétől, mert az Önök által felkínált ellenség elleni gyűlölet ott és akkor is egységet teremt, ahol és amikor szabadon, önállóan kellene gondolkodni és cselekedni”. – Mindezek okán Orbán Viktor kormányát nem csak törvénytelennek, hanem végletesen erkölcstelennek is tartjuk – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc beszédét Kövér László házelnök nem hagyta szó nélkül. – Önnek nincs joga törvénytelennek nevezni egy demokratikusan megválasztott kormányt. Különösen nincs erkölcsi alapja, miután szándékosan polgárháború szélére juttatta Magyarországot 2006-ban – állította. Felhívta a DK elnökének a figyelmét arra is, „hogy ez volt az első és utolsó olyan felszólalása az országgyűlésben, legalábbis ha én vezetem az ülést, amikor Magyarország törvényesen megválasztott kormányát törvénytelennek meri nevezni”.

Kövér László jelzése után a DK képviselői kivonultak az ülésteremből.