Hadházy Ákos: Pedagógus végzettség nélkül is keres már tanárokat egy iskola

Hadházy Ákos: Pedagógus végzettség nélkül is keres már tanárokat egy iskola

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már annyira nagy a tanárhiány, hogy pedagógus végzettség nélkül is felvesznek tanárokat – erről írt egy hirdetés kapcsán Hadházy Ákos. A politikus egy Budapesttől 30 kilométerre lévő általános iskola posztját osztotta meg, ahol hónapok óta keresnek matek, angol- és kémiatanárt. – A kétségbeesett poszt szerzője valósággal könyörög, hogy valaki jelentkezzen végre, az sem baj, ha nincsen tanári diplomája, csak konyítson valamennyit ezekhez a tárgyakhoz – vázolta a helyzetet.

Hadházy Ákos elismerte, hogy elsőre ő maga sem volt biztos benne, hogy a hirdetés valódi-e, ezért kollégáival inkognitóban felhívatta az intézményt. Mint írta, az igazgató nagyon készségesen vázolta a helyzetet, valóban lehet jelentkezni pedagógus végzettség nélkül is, igaz, akkor fix státusz nincs, de óraadó tanárnak is nagyon várják a jelentkezőket. Igaz, fizetni nem sokat tudnak, így messzebbről nem érdemes jelentkezni, mert az utazás költsége elviszi a hasznot. A felvételről egyébként nem ő, hanem a tankerület dönt.

A politikus szerint „ha nagyon gyorsan nem változik valami nagyot, akkor ennek az országnak annyi”. – Ha holnaptól megszállná a szentlélek a Fideszt és holnaputántól az oktatásba tolná az eddig ellopott és ezután ellopandó százmilliárdokat, plusz az eszement adminisztrációs terheket levenné a tanárokról, plusz visszaadná a tanítás szabadságát, magyarul létrehozna egy jó oktatási rendszert: akkor is leghamarabb 10-15 év múlva látszana meg a végzős diákokon az eredmény – írta.