Hadházy Ákos: „Nem kívánok részt venni Márki-Zay új pártjában”

Hadházy Ákos: „Nem kívánok részt venni Márki-Zay új pártjában”

Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem lép be Márki-Zay Péter most alakuló pártjába Hadházy Ákos: a független parlamenti képviselő a Magyar Hang megkeresésére közölte, nem tartja időszerűnek, hogy csatlakozzon bármilyen politikai tömörüléshez, ugyanis meglátása szerint előbb a valóban szabad választások feltételeit kellene megteremteni.

Ahogy arról az Index beszámolt, Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) néven jegyzik be Márki-Zay Péter új pártját, amivel a következő európai parlamenti és önkormányzati választásokon indulna. A párt bejegyzési procedúrája legfeljebb hatvan napig tart, a pártalapításhoz legalább tíz személy szükséges.

Márki-Zay nem árulta el, hogy kik a néppárt alapítói, csak azt mondta, hogy elsősorban nem hódmezővásárhelyi kötődésű személyekről van szó. A toborzást csak a bejegyzést után kezdik el. Márki-Zay annyit ugyanakkor elárult a portálnak, hogy Hadházy Ákos csatlakozását szívesen fogadná.

Hadházy Ákos Márki-Zay kezdeményezésével kapcsolatban érdeklődésünkre kifejtette: „minden ellenkező híreszteléssel szemben” nem kíván részt venni a most bejelentett párt munkájában.

– Márki-Zay Péternek személyesen is többször elmondtam, hogy bármilyen új pártot csak erős alapokon, széleskörű összefogással, megfelelő időben szabad elindítani. Ezek hiányában ugyamis a legjobb szándékkal indított kezdeményezés is csak egy lesz az egyszemélyes törpepártok szomorúan hosszú sorában – fejtette ki Hadházy Ákos, hangsúlyozva: bárkinek, aki új ellenzéki formációban gondolkodik, hatalmas a felelőssége, hiszen nem szabad hamis reménnyel kecsegtetni az amúgy is csalódott ellenzéki szavazókat, hogy aztán annak „törvényszerű bukása” után még mélyebbre süllyedjenek az apátiába.

A politikus leszögezte, bármilyen párt alapításánál fontosabb ellenzéki feladat a valódi választások feltételeinek kivívása.

Jelezte azt is, hogy az ellenzéki pártpolitizálással kapcsolatos álláspontját rövidesen a Facebookon fogja részletesen kifejteni.