Hadházy: őzgidát kellett menteni egy mintaprojektnek számító öntözőcsatornából

Hadházy: őzgidát kellett menteni egy mintaprojektnek számító öntözőcsatornából

Hadházy Ákos Királyszentistvánon (Fotó: Hadházy Ákos Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs nyoma a Nemzeti Földügyi Központ honlapján annak, hogy a szervezet öntözésfejlesztési főosztályától (minden bizonnyal az EU pénzéből) kik és mennyit kaptak arra, hogy mintaprojektként megépítsék a Heves megyei Sarud határában ezt „az eszement öntözőcsatornát” – írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Mint hozzátette, a „csúszós műanyaggal kibélelt, legtöbbször vizet alig tartalmazó hosszú csatorna egy gigantikus csapda: ha az őz, nyúl, róka belecsúszik, soha nem fog tudni elmenekülni”. 

Az ellenzéki politikus egy vadásztól kapott videófelvétel és egy írás nyomán számolt be egy, a csatornából szerencsésen kimenekített őzgida történetéről. 

A helyi vadásztársaság vezetője is megerősítette az RTL Híradónak, hogy a Sarud térségében található, elvileg öntözésre kialakított, műanyag fóliával bélelt csatorna veszélyezteti az állatokat. A Nemzeti Földügyi Központot hiába kereste a tévécsatorna.