Halálos tűz Biatorbágyon

Halálos tűz Biatorbágyon

A katasztrófavédelem egyik terepjárója. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Globetrotter19/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Este érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy teljes terjedelmében ég egy hétvégi ház Biatorbágy külterületén, a Szarvas-hegyen. A húsz négyzetméteres lángoló faházhoz tizenkilenc tűzoltó vonult összesen három járművel – írta lapunknak is megküldött vasárnapi sajtóközleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Mukics Dániel tájékoztatása szerint a tűzoltók egy gázpalackot is kivittek az épületből, megelőzve ezzel egy robbanást. Oltás közben egy holttestet találtak a faház romjai között. A lángok megfékezése negyed órát vett igénybe. A tűz feltehetően az épületben működő kályhából indult, de a pontos okát a tűzvizsgálat fogja kideríteni.

– A hétvége mindkét napján történt egy halálos tűzeset, amelyek oka feltételezhetően a kályhából kipattanó szikra volt. A hasonló esetek megelőzése érdekében az éghető anyagokat és a tüzelőt ne tároljuk közvetlenül a fűtőeszköz mellett – írták a közleményben.