Halálra szurkálta kolléganőjét a kegyetlen játéktól megzavarodó munkás

Halálra szurkálta kolléganőjét a kegyetlen játéktól megzavarodó munkás

Képünk illusztráció

Fotó: police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki tavaly májusban, egy veszprémi gyárban halálra késelte munkatársnőjét.

A vádirat szerint az elkövető szabadidejében vérengző tartalmú online videójátékkal játszott, amelyben szúrófegyverekkel lehet ölni – s  a vádlott számára a videójátékos gyilkolás és a valóság felcserélődött.

A férfi előkészületként, még 2022 májusa előtt egy 12,5 centiméter pengehosszúságú recés, éles kést vásárolt magának, melyre csúszásgátló burkolatot is ragasztott. Későbbi áldozata ugyanabban a gyáregységben, a vádlottól mintegy 20 méterre dolgozott, s bár a munkavégzésük során találkoztak, személyes kapcsolat nem alakult ki közöttük. A férfi vonzalmat érzett az asszony iránt, de megszólítani sem merte.

A vádlott 2022. május 22-én hajnalban, az éjszakai műszak után a munkáját szintén befejező nő érkezésére várt, majd röviddel azután, hogy a sértett elhaladt mellette, utánament a női öltözőbe, és a hátizsákjából elővett késsel rátámadt. Az asszony segélykiáltására két férfi munkatársuk is az öltözőbe szaladt, ám a vádlott ekkor már a vérző nő mellett, a kést kezében tartva állt, majd a szemtanúk felé indult, akik a támadásától tartva elfutottak és segítséget kértek.

Az elkövető rendkívüli brutalitással számos sérülést okozott, melyek következtében az asszony a helyszínen az életét vesztette – olvasható az ügyészségi közleményben. A vádhatóság életfogytig tartó fegyházbüntetést és a közügyek gyakorlásától történő eltiltást kért az ügyben ítélkező Veszprémi Törvényszéktől.