Hálapénz miatt vettek őrizetbe egy orvost

Hálapénz miatt vettek őrizetbe egy orvost

Hálapénz elfogadása miatt őrizetbe vett orvosnál talált pénz (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Őrizetbe vettek egy hálapénzt elfogadó szolnoki orvost a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói hétfőn – olvasható a police.hu oldalon. Az orvos ellen a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás – írták. A nyomozók 2023. július 17-én az orvost tetten érték az egészségügyi intézményben, majd elfogták és előállították a vármegyei rendőr-főkapitányságra - közölték.

A megalapozott gyanú szerint az orvos 2023. május 31. és június 20. között a betegeitől hálapénzt fogadott el – feltehetően 41 alkalommal- a kórházban nyújtott ellátásért, annak ellenére, hogy állami egészségügyi jogviszonyban járt el – tudatták. A nyomozók több mint 37 millió forintot, továbbá csaknem 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, „üres és készpénzt tartalmazó borítékokat” foglaltak le – írták.

A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott, és a későbbiekben indítványozzák letartóztatását. Az eljárás során a vesztegetői oldalon is további gyanúsítotti kihallgatások várhatók – olvasható. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Védelmi Szolgálat a nyomozás során folyamatosan együttműködik a felderítés érdekében – fűzték hozzá.