„Hányás” – így kommentálta a győri Fidesz a világhírű rendező SZFE melletti kiállását

„Hányás” – így kommentálta a győri Fidesz a világhírű rendező SZFE melletti kiállását

Forrás: A Fidesz győri szervezetének Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton lapunk is beszámolt róla, hogy az A kategóriás Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, a díszbemutatón a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit támogató pólóban jelent meg Mundruczó Kornél rendező és a fesztivál versenyprogramjában szereplő Pieces of a Woman című alkotás stábjának több tagja.

A Mandiner elnevezésű kormánylapnak a Mundruczóék akciójáról szóló hírét a Fidesz győri szervezetének hivatalos közösségi oldala azzal a rövid, ámde sokatmondó kísérőszöveggel osztotta meg, hogy „Hányás”, és a biztonság kedvéért a győri fideszesek még egy hányós hangulatjellel is megerősítették tömör véleményüket: „🤮”.

A filmfesztiválon #freeSZFE feliratú pólóban megjelenő filmrendező sajtótájékoztatón magyarázta el a világsajtónak, hogy mit jelent a felirat. Mint elmondta, ezzel fejezik ki támogatásukat az egyetem hallgatóival, akik éppen intézményükért küzdenek. – Ez az ügy a mi ügyünk – tette hozzá a rendező.

Mundruczó Kornél 33 jelöléssel, és 43 nemzetközi filmdíjjal elismert, világhírű szerzői filmes alkotó, legismertebb rendezése talán a 2014-es Fehér isten. Új filmje, a „Pieces of a Woman” amerikai–kanadai–magyar koprodukcióban készült, olyan világsztárok főszereplésével mint Shia LaBeouf és Vanessa Kirby. A mű a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál után a szintén A kategóriás Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon fog versenyezni.

A Fidesz győri választókerületi elnöke Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, aki az Országgyűlés Kulturális Bizottságának is alelnöke. A 2018-ban kezdődő ciklusban eddig négy önálló indítványa volt az Országgyűlésben.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után néhány órával a Fidesz törölte a kifogásolható bejegyzést.