Három év börtönt kapott a kórházi dolgozókra támadó férfi

Három év börtönt kapott a kórházi dolgozókra támadó férfi

Mentőápoló védőfelszerelést vesz fel az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem jogerősen három év börtönt kapott az a férfi, aki még a veszélyhelyzet idején sértegette, illetve bántalmazni akarta az őt ellátó kórházi dolgozókat – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség az MTI-vel. A bizonyítási eljárást távmeghallgatással folytatták le, a vádlottat pedig közfeladatot ellátó személy elleni erőszakért mondták ki bűnösnek. Elrendelték három felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását is. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A férfi április 19-én hívta súlyosan ittas állapotban a mentőket, közölve, hogy koronavírusos tüneteket észlelt magán. Kórházba vitték, ahol több egészségügyi dolgozó rászólt, hogy tartsa be a kötelező védőtávolságot. Erre trágár szavakkal kezdte támadni az egészségügyi személyzetet, majd az őt lecsillapítani igyekvő beteghordót ököllel próbálta megütni. A sértett aztán a vádlottat a földre teperte, a biztonsági szolgálat segítségével a rendőrök megérkezéséig pedig a helyszínen tartotta.

A főügyészség felhívása szerint a beteghordó közfeladatot ellátó személynek minősül.