Három napra leállnak az oltásokkal

Három napra leállnak az oltásokkal

Az Országos Kórházi Főigazgatóság felhívása (Forrás: Kunetz Zsombor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2021. augusztus 20-22. között az Országos Kórházi Főigazgatóság utasítására az oltások beadása országos szinten szünetel – ez a felhívás a Hónvédkórház honlapján jelent meg. Igaz, a „részletekre” rákattintva már hibajelzés jelenik meg.

A felhívást egyébként Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő osztotta meg vasárnap kora délután a Facebook oldalán. Mint írta, „el kellene már döntenie a miniszterelnöknek, hogy a celebkedés - ideértve az összes foci-, vallási eseményt, na meg az elengedhetetlen tűzijátékot - a fontos, vagy az oltások beadása”. Mert amennyiben utolsó, akkor bizony „nem a háziorvosokat képzem át porszívóügynökké, hanem a sorosozó, homofób állami propagandagépezetet”. – És a legkevésbé sem állítok le oltóközpontokat, ha már ott kell beadni az oltásokat – fűzte hozzá.

A járványról tájékoztató hivatalos kormányzati oldal adatai szerint továbbra is csak igen lassan nő azoknak a száma, akik kérik az oltást. A legutóbbi, péntek reggel közzétett adatok szerint 5 668 993-an kapták meg eddig legalább az első vakcinát. A megelőző napokban napi nagyjából 5-5,5 ezer adag első oltóanyagot adtak be az embereknek.