Lázár János: Ilyen nem fordulhat elő

Lázár János: Ilyen nem fordulhat elő

Képünk illusztráció! A Hatvan és Somoskőújfalu közötti járat (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiáramló gőztől égési sérülést szenvedett több utas egy motorvonaton Hodásznál hétfőn – közölte a Mávinform a Facebookon. A motorvonat hűtővize – feltehetően műszaki hiba miatt – felforrt, és a tartályból kiáramlott, ez okozott sérülést. A vasúttársaság közlése szerint a sérülteket az utasok első- és másodfokú égési sérülést szenvedtek, őket a mentők ellátták és kórházba szállították. A Debrecenből Fehérgyarmatra 11:13-kor indult, 6314-es Bz motorvonat hibásodott meg.

A vasúttársaság – az MTI beszámolója szerint – sajnálja a történteket; egyben felhívta a sérült utasok figyelmét arra, hogy a társaság csoportos balesetbiztosítási szerződése alapján kártérítésre is jogosultak. Arra kérik tehát a sérült utasokat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a társaság ügyfélszolgálatával. A kártérítési igénylés feltételeiről a vasúttársaság honlapján nyújtanak tájékoztatást.

Az ügy megszólalásra késztette Lázár Jánost is. Az építési és közlekedési miniszter a Facebook-on azt írta: „Hat utas megsérült, amikor Hodásznál az egyik motorvonat meghibásodott. Azonnali vizsgálatot rendeltem el! Ilyen nem fordulhat elő! A forrásszűke miatt nem valósíthatunk meg annyi fejlesztést, amennyit szeretnénk, a vonatok nem olyan pontosak, gyorsak és kényelmesek, mint amennyire szeretnénk… az utasbiztonságból viszont nem engedünk!”