Hatalmas pénzosztást rendezett karácsony előtt a kormány

Hatalmas pénzosztást rendezett karácsony előtt a kormány

Orbán Viktor, amint egy karácsonyfa mögül leskelődik

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Közlöny friss száma szerint a kormány a turisztikai szálláshelyek, vendéglátóhelyek, turisztikai attrakciók részére 2024–2027 között összesen 150 milliárd forint többletforrást szavazott meg – írja az mfor.hu. A kabinet nem feledkezett meg a kormányzati infokommunikációs szolgáltatásokról sem, arra 2024. évtől kezdődően évente beépülő jelleggel 80 millió forintot adott.

Az úgynevezett gyármentő program hitelekről szóló részéhez 2,4 milliárd forintot ad kamatkiegyenlítésre, valamint  meghatározta, hogy 15,4 milliárd forintnak rendelkezésre kell állnia a központi költségvetés Eximbank Zrt. kamatkiegyenlítését finanszírozó kiadási előirányzatán.

Ezen kívül a kormány a  határ menti ukrán területeken az  illegális hulladékelhagyást megelőző beruházásokhoz kapcsolódó, szemléletformálást célzó intézkedésekhez 916 millió forintos költségvetési támogatást nyújtott. Nem feledkezett meg a kis hentesüzletekről sem, a megnövekedett költségeikhez 4,5 milliárd forintnyi segítség vehető igénybe. A Szülőföldön magyarul program kárpátaljai támogatási összegét pedig 1,48 milliárd forinttal emelték meg.